Personal tools
Namespaces
Variants
Actions

Comenzi

From Katapulta

Jump to: navigation, search

În această pagină vezi detalii legate de comenzile plasate de cumpărători în magazinul tău.

Contents

Lista de comenzi

Lista de comenzi conține informații despre comenzile nefinalizate, care necesită anumite acțiuni (confirmarea plății de exemplu), și comenzile finalizate.
Lista de comenzi
În partea de sus a paginii de comenzi se află un filtru de unde se pot filtra comenzile după:

  • starea comenzii: vezi comenzi deschise, închise, anulate sau cu orice stare
  • starea plății: oricare sau plata în aşteptare, plătită, anulată, returnată sau autorizată
  • starea livrarii: oricare sau cu livrarea neefectuată sau efectuată

Fiecare linie din lista de comenzi reprezintă o comandă. Pentru a vizualizarea rapidă a unui sumar despre detaliile comenzii apasă click pe semnul plus din stânga numărului de comandă. Pentru vizualizarea detaliilor complete apasă click pe numărul de comandă.

În dreapta numărului de comandă pot apărea sub forma unor iconițe note (comentarii) asupra comenzii respective: User comment.png mesaj de la cumparător sau Comment.png o notă făcută de administratorul magazinului asupra comenzii. Nota administratorului este numai pentru uz intern, cumpărătorul nu va vedea niciodata această notă.

Vizualizare comandă

Pentru vizualizarea detaliilor complete ale unei comenzi, din pagina Comenzile tale (lista de comenzi) dă click pe numărul comenzii care te interesează. În pagina de vizualizare a comenzii pot fi efectuate următoarele acțiuni:

  • scrierea unei note de către administratorul magazinului (nu este vizibilă de către cumpărător)
  • tipărirea comenzii
  • închiderea comenzii
  • setarea starilor de plata/livrare
  • trimiterea email către cumpărător

De asemenea, este disponibil un istoric al comenzii respective în care se pot vedea toate acțiunile care s-au făcut asupra comenzii de la plasarea acesteia până în prezent.

Contactează cumpărătorul

După plasarea unei noi comenzi sistemul trimite cumpărătorului în mod automat un email de confirmare a comenzii sale. De multe ori sunt situații când dorești să contactezi cumpărătorul prin email și după trimiterea comenzii (ex. îi comunici că trebuie să mai aștepte o zi până la livrare sau îi trimiți un email când nu a răspuns la telefon și încă aștepți confirmarea comenzii făcute).

Pentru aceste situații Katapulta oferă o metodă rapidă de a trimite email unui cumpărător direct din partea de administrare a magazinului tău. Acest lucru se face din pagina de vizualizare a unei comenzi apăsând butonul Trimite email la cumpărător.

Trimite email la cumparator Formularul de trimitere a emailului este pre-completat cu emailul cumpărătorului căruia îi va fi trimis, subiectul și conținului emailului; acestea două din urmă sunt predefinite și pot fi modificate în secțiunea Setări->Șabloane Email->Contactează cumpărător.

Anulare comandă

Nu toate comenzile care sunt plasate pe un magazin online sunt comenzi valide. Unele sunt comenzi de test, altele sunt create cu date de contact greşite, altele sunt duplicat ale altor comenzi create din greşală de către cumpărător. Există multe motive pentru care aceste comenzi invalide apar. Aceste comenzi trebuie anulate.

In pagina detaliu comandă a apărut butonul "Anulare comandă".

Buton anulare comandă

Când se apasă butonul "Anulare comandă", apare un popup care cere motivul pentru care comanda este anulată. Avem patru motive predefinite şi unul "Alt motiv..." care permite administratorului să introducă un alt text.


De asemenea, există si opţiunea de a notifica cumpărătorul printr-un email de această anulare a comenzi. Notificarea este utilă în multe cazuri precum produsele nu mai sunt în stoc, sau s-a creat o comanda duplicat. Nu este utilă în cazul în care comanda este anulată pe motivul "Comandă neserioasă/fraudă/clientul nu este contactabil", caz în care opţiunea nu este disponibilă. Popup motiv pentru anulare comandă


Această operatiune este ireversibilă. Comenzile anulate sunt în continuare vizibile în lista de comenzi atunci când se afişează comenzile anulate.

O comanda poate fi anulată şi în mod automat în cazul în care s-a folosit o metodă de plată online şi procesatorul de plăţi ne-a notificat că plata a fost anulată sau banii au fost rambursaţi sau orice altă stare a plăţii care confirmă că plata nu s-a putut efectua.