Personal tools
Namespaces
Variants
Actions

Disconturi

From Katapulta

Jump to: navigation, search

Aplicatia "Discont" reprezinta o unealta de marketing foarte utila in atragerea de noi clienti sau recompensarea celor existenti.

Acordarea unei reduceri folosind un Discont poate fi sub forma unei sume fixe sau ca procent. Se pot specifica intervalul de timp pentru care un discont este valid, numarul maxim de folosiri al unui cod de discount, valoarea minima a unei comenzi sau numarul minim de produse care trebuie cumparate pentru a beneficia de un anumit discont, produsul sau colectia de produse asupra carora se aplica discountul. Discounts-list.JPG

Crearea unui Discont

Aplicatia noastra de Discount este foarte flexibila incat se pot face diverse combinatii pentru crearea unui anumit Discont.

  1. Din lista de disconturi apasa butonul "Adauga discont nou"
  2. Orice Discont trebuie sa aiba o denumire, aceasta fiind vizibila cumparatorilor tai atunci cand discontul este folosit. Exemplu: "Reducere de vara 30%"
  3. Al doilea element important al unui Discont este tipul acestuia. Ai posibilitatea sa oferi o reducere sub forma unei sume fixe (100 Lei) sau ca si procent (30%). In functie de nevoile tale alege tipul de discont: suma fixa sau procent.
  4. Urmeaza stabilirea conditiilor de acordare a discontului. Se poate stabili o suma minima pe care un cumparator trebuie sa o cheltuiasca sau un numar minim de produse care trebuie cumparate pentru a beneficia de un discont. De asemenea un Discont se poate aplica asupra intregii comenzi sau pot specifica doar un produs sau o colectie de produse care intra la reducere. Tot aici se poate crea un cod-discont care poate fi folosit sub forma unei parole acordate clientilor fideli, carora vrei sa le acorzi o anumita reducere pe baza acestui cod secret. Un alt exemplu de folosire a codului discont este cand vrei sa acorzi preturi preferentiale proprilor angajati: creezi un cod secret pe care il distribui doar angajatilor tai, acestia putand sa-l foloseasca cand cumpara de pe site.
  5. Valabilitatea unui discont. Orice discont are o data de inceput. Data de expirare a discontulu o stabiliesti tu in functie de nevoie. Astfel un discont poate sa nu expire niciodata, poate sa expire dupa un anumit numar de utilizari sau la o anumita data aleasa de tine.

Un discount ACTIV va putea fi folosit numai daca indeplineste conditiile de valabilitate de mai sus. Discount INACTIV inseamna ca nu va putea fi folosit deloc, indiferent de conditiile de valabilitate stabilite.

Discounts-modify.JPG

Share Discont

Dupa ce ai creat un Discont este momentul ca lumea sa afle despre el! In Katapulta este foarte simplu sa distribui pe retelele sociale Facebook, Twitter si Google+ informatii despre noul tau Discont printr-un simplu click pe icon-ul de share din lista de disconturi. Mesajul pe care il vei distribui pe social media poate fi modificat.

Cum folosesc cumparatorii un discont

Daca ai creat un discont care are un cod, cumparatorul va trebui sa introduca acel cod in pagina checkout a magazinului tau. Dupa ce a introdus codul de discont, cumparatorul va vedea numele disconului introdus de tine si suma cu care se reduce comanda lui in urma aplicarii discontului.

Disconturile fara cod se aplica in mod automat asupra cosul de cuparaturi in momentul in care sunt indeplinite conditiile discontului. Discontul care ofera cea mai mare reducere va fi aplicat.