Personal tools
Namespaces
Variants
Actions

Setări

From Katapulta

Jump to: navigation, search

Pentru a începe să vinzi online unul din primii pași este configurarea magazinului în paginile de setări. Setari

Contents

Setări magazin

Pagina de setări a magazinului conține configurprile generale ale magazinului tău. Acestea sunt următoarele:

 • Numele magazinului - este important deoarece va apărea peste tot în site, dela titlul unei pagini la antetul unei comenzi.
 • Email - este emailul prin folosit pentru comunicarea cu clienții tăi; orice email trimis spre un cumpărător va apărea ca fiind trimis de la această adresă de email.
 • Adresa - este adresa poștală a magazinului tău, care apare pe comenzi și facturi
 • Limba și unitățile de măsură - setezi limba folosită în partea de administrare (momentan doar română), unitățile de măsură pentru greutate și lungime sunt utilizate pentru produsele introduse pe site.
 • Securitate - există posibilitatea de a-ți proteja magazinul printr-o parolă, acest lucru fiind util când magazinul este în lucru și încă nu vrei să începi să vinzi.

Taxe

În această pagină se configurează taxele care sunt aplicate asupra produselor, cum ar fi de exemplu TVA.

Metode de livrare

Metodele de livrare folosite de magazinul tău pot fi personalizate în funcție de nevoile tale. Există trei tipuri de metode de livrare care pot fi definite:

 • rată fixa - costul livrării este același indiferent de valoarea/greutatea produselor comandate.
 • după greutate - pentru calcularea costului livrării se stabilesc intervale de greutate; fiecărui interval îi corespunde o valoarea care reprezintă costul transportului. Exemplu: dacă greutatea totală a produselor comandate este între 0-1Kg livrarea costă 10lei, între 1Kg-5Kg costă 15lei, peste 5Kg livrarea costă 25lei. Pentru utilizarea acestei metode este esential să definești pentru fiecare produs greutatea acestuia în unitatea de măsură configurată la Setări magazin.
 • după preț - se stabilesc intervale de preț în funcție de care se calculează costul livrării. Exemplu: pentru o comandă a cărei valoare este până în 200lei costul livrării este 15lei, iar pentru comenzile cu valoare peste 200lei transportul este gratuit.

Metode de plată

În Katapulta, metodele de plată se împart în două categorii: metode de plată online şi metode de plată offline.

Metodele de plată online permit clienţilor magazinului tău să efectueze plăţi folosind mijloace electronice de plată (card bancar, sms, etc).

Pentru plata cu card bancar Katapulta a implementat serviciul de plăţi cu cardul oferit de Mobilpay™ care ofera un sistem de procesare plăţi cu cardul simplu de folosit şi sigur, atât pentru proprietarii de magazine online, cât şi pentru clienţii lor direcţi.

Pentru a putea folosi serviciul Mobilpay™ pentru procesare de plăţi cu card proprietarul de magazin online trebuie să-şi creeze un cont de comerciant Mobilpay™. Crearea contului Mobilpay™ este gratuită.

Împreună cu noul cont creat vei primi un nume de utilizator şi parolă - acestea sunt folosite exclusiv pe site-ul mobilpay.ro™ pentru administrarea contului de comerciant.

Pe langă utilizator şi parolă vei primi alte trei elemente de identificare a contului tău de comerciant mobilpay.ro™:

 • semnătura - este un ID unic care ajută la identificarea ta şi a contului de comerciat
 • certificat public X509 - mobilpay.ro™ generează un certificat public X509 pentru fiecare cont de comerciat folosit la criptarea datelor la iniţierea plăţilor prin mobilpay.ro™
 • cheia privată - este generată de mobilpay.ro™ pentru fiecare cont de comerciant şi este folosită la decriptarea datelor sosite de la serviciul mobilpay.ro™

Aceste trei elemente sunt necesare şi suficiente pentru configurarea şi activarea în Katapulta a plăţilor cu card prin mobilpay.ro™.

Metodele de plată offline nu presupun procesare de cărţi de credit. Exemple de astfel de metode offline: plata ramburs (la livrarea produselor), plata prin transfer în contul bancar, plata prin ordin de plată etc. Se pot defini oricâte metode de plată offline.

Șabloane email

Prin intermediul șabloanelor email poți predefini cum vrei să arate emailurile pe care magazinul tău le trimite în mod automat cumpărătorului sau administratorului de magazin.

În Katapulta poţi edita cinci de şabloane email care sunt de 2 tipuri:

A. Şablone pentru emailurile trimise către administratorul magazinului:

 1. Şablonul "Notificare comandă nouă" - este trimis automat administratorului de magazin în momentul plasării unei comenzi noi pe site. Acest email notifică administratorul de noua comanda.

B. Şabloane pentru emailurile trimise către cumpărător:

 1. Şablonul "Confirmare comandă" - este trimis automat cumpărătorului când se crează o comandă nouă. Acest email va conţine detalii legate de numărul comenzii, adresele de livrare şi facturare şi lista produselor comandate.
 2. Şablonul "Confirmare livrare" - este trimis automat tot cumpărătorului atunci când starea de livrare a comenzii se modifică în "Livrată". Acest lucru înseamnă că produsele au fost trimise către cumpărator şi prin urmare trebuie notificat că urmează să le primească. Şi acest email ar trebui să conţină informaţii legate de produsele livrate şi adresa de livrare.
 3. Şablonul "Contactează cumpărător" - acesta este un email general care se foloseşte ori de câte ori administratorul de magazin doreşte să trimită un email, în mod manual, către un cumpărător. Acest şablon este folosit din pagina de vizualizare a unei comenzi prin apăsarea butonului "Trimite email la cumpărător"
 4. Şablonul "Notificare comandă anulată" - acesta este un email care se trimite la cumpărător atunci când se anulează comanda.

Toate aceste şabloane (template-uri) folosesc Variabilele Email prin care se pot personaliza email-urile trimise prin platforma Katapulta.